Ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este localizata in apropierea orasului Sibiu si este una dintre cele mai importante statiuni de tratament din centrul tarii. Dintre minunile naturii, folosite in tratarea diverselor afectiuni la Ocna Sibiului sunt cunoscute apele sarate ale lacurilor din imprejurimi, namolul sapropelic si apa minerala a izvorului Horea. Statiunea Ocna Sibiului este o adevarata binefacere pentru cei suferinzi de reumatism, astm bronsic, afectiuni ginecologice, sterilitate sau afectiuni ale sistemului nervos periferic.

Lacurile

În Ocna Sibiului sunt 12 lacuri antroposaline importante în jurul cărora s-a dezvoltat stațiunea. Multe dintre aceste adunări de ape s-au format încă din antichitate și perioada medievală în urma exploatărilor de sare de tip clopot. Printre cele mai cunoscute lacuri sunt: Lacul fără fund – format pe locul unei foste saline de sare abandonată la mijlocul secolului al XVIII-lea, are cel mai puternic fenomen de heliotermie și a fost declarat monument al naturii; Lacul Avram Iancu – cel mai adânc lac antroposalin din România, având o adâncime de 160 de metri; Lacul Brâncoveanu – unul dintre cele mai sărate lacuri din țară, cu o salinitate de 400 g/l.

Baza de tratament

Baza de tratament a statiunii, momentan este intr-un proces de reconstructie si modernizare.

Biserica-cetate reformată din secolul XIII

Biserica-cetate reformată din secolul XIII, la origine bazilică romană, este construită din piatră şi cărămidă,cu ziduri foarte groase cu contraforturi, cu trei nave şi şase travee, cu absidă semicirculară şi cu turn-clopotniţă masiv. Portalul sudic păstrează un basorelief romanic reprezentând arborele vieţii flancat de doi lei. Fiind asediată de mai multe ori datorită unui incendiu biserica a fost refăcută în stilul gotic târziu, cu câteva elemente renascentiste. Din anul 1569 biserica a fost trecută de la cultul romano-catolic la cultul reformat calvin.

Biserica Brâncoveanu

Biserica Brancoveanu este ctitoria lui Mihai Viteazul din 1600. dupa batalia de la Selimbar, din 1599, Mihai Viteazul a facut popas aici, pe dealul din apropierea bisericii pe care avea sa o ridice in cinstea victoriei. Biserica are o fundatie de piatra si a fost construita din caramida.

Contact:

Adresă E-mail: cazare@maqhotels.ro
Număr telefon: : 0770760718
Adresă Pensiunea MAQ LAcul Negru &
MAQ Club

str. Salinelor nr. 7 Ocna Sibiului, Sibiu, 555600
Scroll to top